Početna stranica » Novosti » Serijal članaka: “Pamet u glavu i dobru cipelu na nogu”: kako pomoći stopalima da budu i ostanu zdrava?

Serijal članaka: “Pamet u glavu i dobru cipelu na nogu”: kako pomoći stopalima da budu i ostanu zdrava?

Image
Image
Autor:Sanja Božičković
Image
Autor:Sanja Božičković
9. listopada 2023.

Prvi članak iz serijala: "Pamet u glavu i dobru cipelu na nogu".

Ljudsko stopalo je vrhunsko tehnološko dostignuće i umjetničko djelo u jednome. Čuvajte ga jer nema rezervnih dijelova za kupiti.
Leonardo da Vinci

U današnje vrijeme najvažnija stvar prilikom odabira cipele je udobnost. Kada govorimo o udobnosti, mislimo na dužinu i širinu cipele, adekvatnu visinu potpetice ili pak visinu cipele uz zglob, kada se radi o povišenim modelima cipelama.

Osjećaj „raširit će se“ kupci sve teže prihvaćaju kada govorimo o udobnosti. To je svakako dobro jer osjećaj ugode koji vam udobna cipela pruži onaj tren kad ju obujete znači zdravlje za stopalo, a vama toliko potrebnu opuštenost i mir do večernjih sati, sve dok se ne izujete.

Prođu godine dok ne shvatimo važnost dobre i udobne cipele, prođu i žuljevi od „lijepih cipela“, zaliječimo i natiske od „modernih cipela“, popijemo i koji lijek protiv bolova od nelagode i boli kralježnice od totalno ravnih cipela bez izraženog đona, preživimo i bolove u tabanima od tvrdih cipela nefleksibilnih đonova… sve to moramo preživjeti kako bismo znali da želimo samo cipelu u kojoj živimo neometano i ugodno.

Image

Svoja stopala, više manje, zamijetite samo kada vas žuljaju cipele, imate kurje oko ili vas natisak tako pritišće da želite dalje nastaviti hodati bosi. Rijetko tko od nas shvati važnost stopala i koliko znači imati zdrava stopala, jer zdrava stopala znači zdravlje cijelog tijela. Ona su stup našeg tijela i nose nas cijeli život.

Od stopala sve kreće, od tegoba s kralježnicom, koljenima i kukovima. Tako svako držanje i kretanje tijela uvelike ovisi o njihovoj snazi i funkciji.

Zato kažemo: „Pamet u glavu i dobru cipelu na nogu“.

Kakva su vaša stopala? Kakvi su pokreti koji možete izvesti kada ste bosi?

Svi ste nekada negdje čuli ili pročitali naslov o refleksnim točkama na našim stopalima i završecima živaca na stopalima koji izuzetno utječu na protok energije kroz sve organe u našem tijelu, ali i na funkcioniranje cijelog našeg energetskog  sustava. Na desnom stopalu se nalaze refleksne točke svih organa smještenih na desnoj strani tijela, a lijevo stopalo predstavlja organe s lijeve strane tijela.

Dobrim odabirom cipela izuzetno možete pomoći vašim stopalima da budu i ostanu zdrava.

Možda ćete ovo samo promatrati kroz holistički pristup zdravlju, ali kroz nekoliko narednih članaka pokušat ću vam opisati važnost nesmetanog energetskog protoka koji je toliko važan za naše zdravlje i tijelo, saznat ćete kako izmasirati bolna stopala nakon cijelog dana kojeg ste proveli obuveni, kako njegovati stopala, kako odabrati cipelu i biti sretan i sl.

Image

Jeste li do sada probali obuću iz kolekcije Caprice?

Obuća je to vrhunske kvalitete, prirodnih materijala, adekvatne širine cipele, koja prati modne trendove. Poznati ulošci u Caprice cipelama s kugličastim umecima za poticanje cirkulacije oduševit će i najveće skeptike. Što duže nosite Caprice cipelu, to je ona udobnija, a vaša energija odolijeva svim dnevnim izazovima s kojima se susrećete.

Zato odabir modela iz naše ponude, uz pomoć našeg stručnog osoblja, garantira vam glavu bez glavobolje i stopala bez boli.

Danas vas vodimo u svijet udobnosti uz neke od modela iz Caprice kolekcije.

Image
Ženska gležnjača Caprice
-20%

Ženska gležnjača Caprice

Najniža cijena: 99,00 Snižena cijena: 79,20 
Image
Ženska čizma Caprice
-20%

Ženska čizma Caprice

Najniža cijena: 99,00 Snižena cijena: 79,20 
Image
Ženska gležnjača Caprice
-30%

Ženska gležnjača Caprice

Najniža cijena: 99,00 Snižena cijena: 69,30 
Image
Ženska cipela Caprice
-20%

Ženska cipela Caprice

Najniža cijena: 93,00 Snižena cijena: 74,40 
Image
Ženska cipela Caprice
-20%

Ženska cipela Caprice

Najniža cijena: 93,00 Snižena cijena: 74,40 
Image
Pogledajte i ostalu ponudu obuće robne marke Caprice
Podijeli sa prijateljima